Tim Beames

Als fysiotherapeut is Tim gespecialiseerd in pijn en prestaties en werkt bij de NOI kliniek in Engeland, waarbij hij extra interesse heeft in het behandelen van complexe en aanhoudende pijn klachten. Vanuit deze interesse heeft hij in 2010 zijn Master Pijn afgerond aan de King's College in Londen. 

Hij deelt zijn kennis graag met andere zorgprofessionals door middel van scholingen en lezingen nationaal en internationaal. Hierbij staan het begrijpen en managen van pijn centraal. Daarnaast is hij docent bij NOI UK, waaruit hij de scholing Explain pain, nervous system and graded motor imagery geeft. Daarnaast is hij mede-schrijver van het boek Graded Motor Imagery Handbook (2012). Dit boek heeft Tim Beames samen met Lorimer Mosely, David Butler en Tom Giles geschreven. Ook heeft hij meegeschreven aan een hoofdstuk van de achtste editie van Mailand's Vertebral Manipulation (2013). Naast boeken heeft Tim vele artikelen geschreven over Graded Motor Imagery and body perception.

Tim Beames is daarnaast bekend van scholing Explain pain. Over dit onderwerp heeft hij samen met denkfysio een E-learning opgezet; E-learning What will "Explain Pain" look like in 5 years time?.

Ontdek al onze scholingen over pijn!