Tim Beames

Als fysiotherapeut is Tim gespecialiseerd in pijn en prestaties en werkt bij de NOI kliniek in Engeland, waarbij hij extra interesse heeft in het behandelen van complexe en aanhoudende pijnklachten. Vanuit deze interesse rondde hij in 2010 zijn Master Pijn af aan de King's College in Londen. 

Hij deelt zijn kennis graag met andere zorgprofessionals door middel van scholingen en lezingen nationaal en internationaal. Hierbij staan het begrijpen en managen van pijn centraal. Daarnaast is hij docent bij NOI UK, waaruit hij de scholing Explain pain, nervous system and graded motor imagery geeft. Ook is hij mede-schrijver van het boek Graded Motor Imagery Handbook (2012). Dit boek schreef Tim Beames samen met Lorimer Mosely, David Butler en Tom Giles. Tevens schreef hij mee aan een hoofdstuk van de achtste editie van Mailand's Vertebral Manipulation (2013). Naast boeken schreef Tim vele artikelen over Graded Motor Imagery and body perception.

Tim Beames is bekend van de scholing Explain pain. Over dit onderwerp zette hij met Denkfysio een e-learning op; e-learning What will "Explain Pain" look like in 5 years time?.

Ontdek al onze scholingen over pijn!