Duurzaamheid op verschillende vlakken

Kennis delen, ons vak verbeteren en mensen samenbrengen: we doen het allemaal zo duurzaam mogelijk. We streven ernaar om deze onderwerpen allemaal zo veel mogelijk aandacht te geven. Zo zijn wij als bedrijf continue op zoek zijn naar nieuwe projecten en initiatieven die hierbij aansluiten en echt bij ons passen. Op deze pagina nemen we je graag mee in ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van duurzaamheid. Zo draag jij met jouw inschrijving niet alleen je eigen leerproces, maar ook dat van kinderen in Nepal en aan een schonere wereld. Heb je zelf ideeën of heb je vragen, stuur ons gerust een berichtje!

Laat een kind in Nepal ook mee denken

Wij vinden dat iedereen het verdient om te kunnen leren. Daarom draag je bij elke aanmelding bij aan het naar school laten gaan van een kind in Nepal. Voor elke inschrijving storten wij een bedrag aan Volunteer Society Nepal. Het gaat om één euro bij inschrijving van een webinar. Verder gaat bij een eendaagse scholing 2,50 euro en bij een meerdaagse scholing vijf euro van het inschrijvingsgeld naar deze organisatie zodat een kind naar school kan gaan. Dit doen we vanaf het begin van 2021, dus heb je sindsdien een scholing bij ons geboekt; bedankt voor je bijdrage! Daarnaast kan je tijdens het bestellen van een scholing nu ook zelf kiezen om nog een extra bedrag over te maken ter ondersteuning van dit project.

We steunen op dit moment twee kinderen om naar school te kunnen gaan, Ashmi en Babina. Om dit te kunnen blijven doen is er per jaar 500 euro nodig. Hiervan kunnen ze naar school, krijgen ze een uniform, boeken, pennen en alle andere benodigdheden om te kunnen leren. 

Lees hier meer over het project en over de twee kinderen die we steunen!

Wat doen we nog meer? 

Kennis delen en het leerproces blijven stimuleren. Dit kan door juist samen te leren met collega's via onze scholingen op maat. Maar ook na het volgen van een scholing biedt ons online platform veel nieuwe mogelijkheden. De komende tijd zal dit ook verder ontwikkeld worden om leren nog leuker en duurzamer te maken!

Zoveel min mogelijk papier gebruik tijdens scholingen: we doen het online! Dit betekent natuurlijk niet dat we alleen maar webinars en E-learning aanbieden. Maar we zullen de handouts van de scholingen zoveel mogelijk digitaal delen, daardoor bewaar jij ze waarschijnlijk langer en is er minder papier nodig! Verder vragen we je om je afval zo veel mogelijk te scheiden als je bij ons op de locatie bent. Daarnaast krijg je bij ons tijdens de pauze een gezonde en vegetarische lunch.

CO2 uitstoot verminderen we door sprekers zo min mogelijk per vliegtuig te laten reizen. Als het mogelijk is vragen we hen om per trein naar Nijmegen te komen. Mocht een spreker van ver komen en dus toch per vliegtuig komen, dan compenseren we de uitstoot aan CO2 door bomen te laten planten. Ook stimuleren wij dat het bezoek van een spreker bij ons onderdeel is van hun andere bezoeken in Europa. Daarnaast vragen we jullie ook om samen naar de scholingen te komen als dat mogelijk is!