Geaccrediteerde cursussen fysiotherapie

Wij doen ons best om zoveel mogelijk, voor fysiotherapeuten, geaccrediteerde cursussen in ons programma op te nemen. Elke fysiotherapeut is verplicht om accreditatiepunten te behalen, en wij maken dit graag zo leuk mogelijk. 

Omdat er verschillende kwaliteitsregisters zijn waarvoor punten behaald kunnen worden vind je op deze pagina een overzicht. 

KNGF / KRF

Voor alle scholingen die aangeboden worden, worden accreditatiepunten aangevraagd bij het KNGF. Wij vragen deze altijd zo vroeg mogelijk aan. Op die manier hopen we tijdig duidelijkheid te kunnen geven over het aantal punten dat toegekend wordt voor de cursus, en welke deelregisters hiervoor in aanmerking komen. 

Na het volgen van de KNGF cursussen zorgen wij voor de doorvoering van de accreditatiepunten in het register dat door jouzelf is aangegeven. Om dit te kunnen doen is het van belang dat je tijdens de scholing met de aanwezige host controleert of je gegevens volledig en correct bij ons bekend zijn. Mocht je later toch willen wisselen van register, dan is dat mogelijk en kan je dit zelf regelen bij ‘mijnKNGF’ (mits de scholing voor dat deelregister is geaccrediteerd, of je zelf een aanvraag doet voor desbetreffend register).

Hoeveel punten je moet halen voor het KRF/KNGF hebben we voor beschreven op deze pagina. 

KEURMERK (SKF)

Stichting Keurmerk fysiotherapie voert elke twee jaar een visitatie uit, waarin we met elkaar in gesprek gaan over de kwaliteit van de scholingen die aangeboden worden. Hierin hebben we het over hoe deze kwaliteit wordt gewaarborgd en hoe dit bijdraagt aan de inhoudelijke kwaliteit van ons vak fysiotherapie. Tot op heden heeft dit geresulteerd in het verkrijgen van instellingsaccreditatie, die zeker geldig is tot en met 31-12-2022. Dit houdt in dat al onze cursussen geaccrediteerd zullen zijn voor fysiotherapeuten die lid zijn bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Het aantal punten hangt af van de duur en voorbereidingstijd van de Keurmerk cursussen. Na het volgen van de scholing zorgen wij voor het doorvoeren van de accreditatiepunten. Om zeker te zijn dat we deze punten ook kunnen toekennen is het belangrijk dat je tijdens de scholing bij de aanwezige host aangeeft dat je je punten toegekend wil hebben bij het Keurmerk, en dat wij een correct BIG nummer van je hebben.

Hoeveel punten je moet halen voor het SKF hebben we voor beschreven op deze pagina. 

Pro-Q-Kine

Voor onze Belgische collega’s vragen wij uiteraard ook navormingseenheden (NE) aan. Dit doen wij voor alle scholingen die in België plaatsvinden. Wij vragen ook deze NE altijd zo vroeg mogelijk aan. Vanuit PQK is er een maximaal aantal NE van 24 per activiteit.

KMO-portefeuille

Wij zijn een erkende dienstverlener van het KMO-portefeuille. Dit houdt in dat Belgische collega’s hiervan gebruik kunnen maken als ze deelnemen aan onze scholingen. Om dit te doen, kies je bij je inschrijving voor ‘betalen op factuur’. Je ontvangt van ons een factuur welke je op kan geven bij het KMO, vervolgens betaal je aan het KMO jouw deel bij deze opgave. Wij registreren vervolgens tijdens de scholing of je daadwerkelijk aanwezig bent geweest. 

Ondernemingsnummer: 0724.545.359

KBO nummer: DV.O235316

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure van deze portefeuille: 

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen