Geaccrediteerde cursussen fysiotherapie

Wij doen ons best om zoveel mogelijk, voor fysiotherapeuten, geaccrediteerde cursussen in ons programma op te nemen. Elke fysiotherapeut is verplicht om accreditatiepunten te behalen, en wij maken dit graag zo leuk mogelijk. 

Omdat er verschillende kwaliteitsregisters zijn waarvoor punten behaald kunnen worden vind je op deze pagina een overzicht. 

KWALITEITSHUIS

Sinds 24 oktober 2022 zijn Stichting Keurmerk Fysiotherapie & het KRF NL samengegaan onder de nieuwe naam: het Kwaliteitshuis. Dit verandert voor jullie helemaal niks alleen dat de naam anders is. 

Voor alle scholingen die aangeboden worden, worden accreditatiepunten aangevraagd. Wij vragen deze altijd zo vroeg mogelijk aan. Op die manier hopen we tijdig duidelijkheid te kunnen geven over het aantal punten dat toegekend wordt voor de cursus, en welke deelregisters hiervoor in aanmerking komen. 

Na het volgen van de cursussen zorgen wij voor de doorvoering van de accreditatiepunten in het register. Om dit te kunnen doen is het van belang dat je je BIG-nummer aan ons doorgeeft. Mocht je later toch willen wisselen van register, dan is dat mogelijk en kan je dit zelf regelen (mits de scholing voor dat deelregister is geaccrediteerd, of je zelf een aanvraag doet voor desbetreffend register).

 

Pro-Q-Kine

Voor onze Belgische collega’s vragen wij uiteraard ook navormingseenheden (NE) aan. Dit doen wij voor alle scholingen die in België plaatsvinden. Wij vragen ook deze NE altijd zo vroeg mogelijk aan. Vanuit PQK is er een maximaal aantal NE van 24 per activiteit.

Heb je te veel NE gehaald dit jaar? Extra NE (> 40 NE/jaar) worden automatisch overgedragen naar een volgend jaar, met een max. van 16 NE per jaar! 

PE-Online 

Hier vind je al je gegevens over je registratie. Je activiteiten en punten staan hier op een rijtje. In PE-online kun je in de nascholingsagenda zoeken op scholingen die geaccrediteerd zijn en voor welk(e) register(s). Onder ‘categorie’ kun je een specifiek register selecteren. 

De punten voor de scholing worden toegekend aan ELK REGISTER waarvoor de scholing is geaccrediteerd. Je hoeft dus bij een scholing niet meer door te geven voor welk register je de punt wil.

Voorbeeld: volg je een scholing van 20 punten die geaccrediteerd is voor het register Sportfysiotherapeut én Algemeen Fysiotherapeut, dan worden in beide registers 20 punten toegekend.