Geaccrediteerde cursussen fysiotherapie

Wij doen ons best om zoveel mogelijk, voor fysiotherapeuten, geaccrediteerde cursussen in ons programma op te nemen. Elke fysiotherapeut is verplicht om accreditatiepunten te behalen, en wij maken dit graag zo leuk mogelijk. 

Omdat er verschillende kwaliteitsregisters zijn waarvoor punten behaald kunnen worden vind je op deze pagina een overzicht. 

KWALITEITSHUIS

Sinds 24 oktober 2022 zijn Stichting Keurmerk Fysiotherapie & het KRF NL samengegaan onder de nieuwe naam: het Kwaliteitshuis. Dit verandert voor jullie helemaal niks alleen dat de naam anders is. 

Voor alle scholingen die aangeboden worden, worden accreditatiepunten aangevraagd. Wij vragen deze altijd zo vroeg mogelijk aan. Op die manier hopen we tijdig duidelijkheid te kunnen geven over het aantal punten dat toegekend wordt voor de cursus, en welke deelregisters hiervoor in aanmerking komen. 

Na het volgen van de cursussen zorgen wij voor de doorvoering van de accreditatiepunten in het register. Om dit te kunnen doen is het van belang dat je je BIG-nummer aan ons doorgeeft. Mocht je later toch willen wisselen van register, dan is dat mogelijk en kan je dit zelf regelen (mits de scholing voor dat deelregister is geaccrediteerd, of je zelf een aanvraag doet voor desbetreffend register).

 

Pro-Q-Kine

Voor onze Belgische collega’s vragen wij uiteraard ook navormingseenheden (NE) aan. Dit doen wij voor alle scholingen die in België plaatsvinden. Wij vragen ook deze NE altijd zo vroeg mogelijk aan. Vanuit PQK is er een maximaal aantal NE van 24 per activiteit.

Heb je te veel NE gehaald dit jaar? Extra NE (> 40 NE/jaar) worden automatisch overgedragen naar een volgend jaar, met een max. van 16 NE per jaar! 

KMO-portefeuille

Bespaar dankzij de KMO-portefeuille 30% op opleidingen vanaf €100.

Denkfysio is door de Vlaamse overheid erkend als dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Hierdoor kunnen ondernemingen en éénmanszaken zich inschrijven voor onze scholingen en 30% hiervan laten financieren door de subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid!

KMO-portefeuille, hoe maak ik hier gebruik van?

Geen stress, we got you. Doorloop de onderstaande stappen! Eerst moet je onderneming geregistreerd staan bij VLAIO. Dit kan je hier doen via deze procedure, een gedetailleerd overzicht vind je in deze handleiding. Voor je je kan registreren op de website van VLAIO, moet jij of de instelling waarvoor je werkt in het bezit zijn van een ondernemingsnummer bij de KBO (kruispuntbank voor ondernemingen).

Stappenplan:

  1. Je schrijft je in voor een scholing:

Na de bevestiging van je inschrijving ontvang je een mail van ons met de factuur. Soms gebeurt het dat deze in de spam-mail beland, mocht je niks binnenkrijgen kijk dan even daar.

  1. Betaling BTW:

Alleen het bedrag exclusief btw komt in aanmerking voor een betaling met de KMO-betaling. Het btw-bedrag moet dus rechtstreeks betaald worden aan Denkfysio.

3. Je start je steunaanvraag op:
Je kan via KMO-portefeuille een projectaanvraag opgestart worden via de roze knop. Meer info vind je hier
Let op: enkel het bedrag excl. btw komt in aanmerking voor de KMO portefeuille. Vermeld dus het bedrag excl. Btw als inschrijfbedrag.

 Belangrijke info die je nodig hebt: 

  • NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten: 86905
  • Erkenningsnummer dienstverlener: DV. O235316 op naam van Denkfysio.
  1. Je stort je eigen bijdrage op de kmo-portefeuille rekening van Sodexo:

Stort je eigen aandeel. Na de bevestiging van je subsidieaanvraag ontvang je een mail met een ‘aanvraag tot storting’ samen met stortingsgegevens voor je eigen bijdrage (70%) aan Sodexo.

  1. Betaling projectbedrag:

Zodra Sodexo de storting heeft ontvangen, stort de Vlaamse overheid de subsidie (30%). Je ontvang hier een bevestigingsemail van. Wanneer je deze bevestiging ontvangt is het van belang dat je de totaalsom nog betaald aan Denkfysio. Dit doe je door je aan te melden via de KMO-portefeuille en vervolgend bij je project op de knop ‘betalen’ te klikken.

Veel voorkomende problemen oplossen? Klik hier.

 

Ondernemingsnummer: 0724.545.359

KBO nummer: DV.O235316

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure van deze portefeuille: 

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen