Michel Coppieters

Michel Coppieters is een musculoskeletale gespecialiseerde fysiotherapeut waarbij hij extra interesse heeft in problematiek rondom zenuwen en pijn. Sinds 2014 is Michel professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij houdt zich hier bezig met het programma van de Master Musculoskeletal Physiotherapy, waarin hij een groot deel van het onderzoeksdeel leidt. Voordat hij werkzaam werd aan de VU was hij assistent professor aan de Universiteit van Queensland in Brisbane, Australië. Hier gaf hij les aan bachelor en master studenten fysiotherapie. Hij was daarnaast de inaugurale directeur van de Neuropatic Pain Research Group binnen het Centre for Clinical Research Excellence in Spinal Pain, Injury and Health.

Binnen het thema Neurodynamics deed en leidde Michel Coppieters veel verschillende soorten onderzoeken. De wetenschap aan de praktijk koppelen is wat hij erg belangrijk vindt. Het delen van zijn kennis met andere zorgprofessionals doet hij daarom veel, zowel nationaal als internationaal.

Mocht je benieuwd zijn naar zijn onderzoek? Via onderstaande link krijg je een mooi overzicht:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Coppieters+m

Daarnaast verzorgt Michel Coppieters regelmatig scholingen bij denkfysio over Neurodynamica. Houd onze site in de gaten om te zien wanneer hij weer naar Nijmegen komt.

Ontdek al onder scholingen over het thema manueel therapie!