Lars Avemarie

Lars Avermarie is werkzaam als fysiotherapeut, schrijver, docent en personal trainer. Zijn unieke combinatie aan kennis over pijn wetenschap, neurologie, fysiotherapie, revalidatie, evidence-based geneeskunde, onderzoek en kritische kijk op verschillende onderwerpen zorgen ervoor dat Lars Avemarie zich tot een expert op bovenstaande onderwerpen ontwikkelde. Hij heeft veel ervaring in het werken met patiënten met chronische pijn, waarbij hij zijn wetenschappelijk kennis graag in de praktijk toepast. Daarnaast heeft hij ook ervaring als manager.

Avemarie werd geïnspireerd door de vele onderzoeken van Moseley, Melzack, Wall, O'Sullivan, Hodges, Deyo, Boden, Boos, Zusman, Arendt-Nielsen, Maher, Kamper, Loeser, Puentedur and Louw. De kennis vanuit die onderzoeken is hij langzaam gaan toepassen op zijn patiënten, wat er voor zorgde dat Lars hier verder in wilde studeren. Met als resultaat dat hij zelf verschillende onderzoeken op het gebied van pijn is deed, waarbij meerdere onderzoeken zijn gepubliceerd. Zijn eerste internationale artikel vind je hier!

Daarnaast ontwikkelde hij samen met Denkfysio de e-learning Modern multifactorial and bio-psycho-social pain rehabilitation.

Ontdek alle scholingen over pijn!