Ebonie Rio

Ebonie Rio is een post-doc onderzoekster aan de La Trobe Universiteit en is onderdeel van het NHMRC. Haar promotieonderzoek rondde ze af rondom het thema peesproblematiek. Naast onderzoekster werkt ze als sportfysiotherapeut bij The Victorian Institute of Sports waarbij ze voornamelijk met patiënten werkt met peesklachten. 

Voor haar onderzoeken won ze veel verschillende awards zoals de Victorian Fresh scientist of the year (2015), ASICS SMA Best New Investigator (2004), Sport Medicine (2013 & 2014), best clinical science pain Adelaide (2013), BJSM young investigator Best Clinical paper (2014) en kreeg ze de Professor Mollie Holman medal voor haar thesis aan de medische faculteit aan de Monash Universiteit (2015). 

Ebonie Rio heeft daarnaast veel ervaring in het begeleiden van topsporters van onder andere de ballet academy in Australië, Melbourne Heart football club, Victorian Institute of Sports, Commonwealth Games (2006), Vancouver Winter Olympics, Singapore Youth Olympics (2010), London Paralympics (2012) en reisde ze 18 maanden mee met het gezelschap van Disney's The Lion King. 

Gedurende de COVID-19 periode is het lastig voor Ebonie Rio om richting Nederland te komen. Daarom ontwikkelde zij met ons een e-learning Lower limb tendinopathy.

Ontdek al onze scholingen over de onderste extremiteit!