Adam Meakins

Adam Meakins, beter bekend als the sport physio deed zijn ervaring op verschillende plekken op, inclusief topsport. Daarnaast heeft hij experts over de hele wereld mogen leren.

Adam heeft veel ervaring in training en in orthopaedic medical assessment. Zijn motto is om alles zo simpel, gemakkelijk en efficiënt mogelijk te benaderen, waarbij hij de schouder als lijdend voorwerp neemt. Hierbij is altijd aandacht voor een evidence-based benadering. Dit met de filosofie dat wanneer je de basis goed uitvoert, er later tijd is voor het complexe deel. 

Adam Meakins is van een praktische en pragmatische aanpak overtuigd. Deze passie deelt hij dan ook graag met zijn patiënten en andere zorgprofessionals. Zo gaf hij onder andere les aan de Brunel Universiteit bij de opleiding fysiotherapie en geeft hij nationaal en internationaal scholingen rondom zijn expertise. Naast educatie staat onderzoek ook bij Adam centraal. Zo is hij bij verschillende onderzoeken betrokken en heeft diverse artikelen gepubliceerd. Daarnaast schreef hij mee aan Sport Medicine, Brukner & Khan’s Clinical Sports Medicine. Ook zette hij samen met Denkfysio een e-learning op, Adams' view on the role of manual therapy, en geeft hij jaarlijks zijn scholing Complex doesn’t have to be Complicated.

Ontdek alle scholingen over de schouder!