Adam Meakins

Adam Meakins, beter bekend als the sport physio heeft veel ervaring op verschillende plekken opgedaan, inclusief topsport. Daarnaast heeft hij experts over de hele wereld mogen leren.

Adam heeft veel ervaring opgedaan in training en in orthopaedic medical assessment. Zijn motto is om alles zo simpel, gemakkelijk en efficient mogelijk te benaderen, waarbij de schouder als lijdend voorwerp neemt. Waarbij er altijd aandacht is voor een evidence-based benadering. Dit met de filosofie dat wanneer je de basis goed uitvoert, er later tijd is voor het complexe deel. 

Adam Meakins is van een praktische en pragmatische aanpak overtuigd. Deze passie wil hij dan ook graag met zijn patiënten en andere zorgprofessionals delen. Zo heeft hij onder andere les gegeven aan de Brunel Universiteit bij de opleiding fysiotherapie en geeft hij nationaal en internationaal scholingen rondom zijn expertise. Naast educatie staat onderzoek ook bij Adam centraal. Zo is hij ook bij verschillende onderzoeken betrokken en heeft bij diverse artikelen gepubliceerd. Daarnaast heeft hij meegeschreven aan Sport Medicine, Brukner & Khan’s Clinical Sports Medicine. Ook heeft hij samen met denkfysio een E-learning opgezet, Adams' view on the role of manual therapy, en geeft hij jaarlijks zijn scholing Complex doesn’t have to be Complicated.

Ontdek alle scholingen over de schouder!