Gijs van Hofwegen

Mijn passie voor sport en bewegen is al op jonge leeftijd ontstaan. Stilzitten vond ik maar niets, ik was liever buiten aan het rond rauzen. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat ik na mijn middelbare school alles in het werk heb gezet om mijn jongensdroom in vervulling te laten gaan: militair worden. Bijna 5 jaar lang heb ik als “zandhaas” dit mooie beroep bij de Koninklijke Landmacht mogen uitoefenen en in die periode ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat sport, bewegen en gezondheid - kortom fysiek bezig zijn -  mijn “ding” is. Daarom heb ik destijds besloten om de overstap naar de collegebanken te maken om zodoende mijn kennis en vaardigheden over deze onderwerpen uit te breiden. En tot op de dag van vandaag blijf ik dit doen, om er voor te zorgen dat ik de sportieve, maar ook minder sportieve, mens zo goed mogelijk van dienst kan zijn.
 
Mijn eigen “sportcarrière” is ooit begonnen als druk mannetje buitenspelend en na een aantal jaar op de Nederlandse voetbalvelden te hebben gestaan heb ik uiteindelijk kennis gemaakt maken met krachttraining. Daarnaast probeer ik ook regelmatig recreatieve uitstapjes te maken naar andere sporten en bewegingsvormen om zo een “allrounder” te worden en te blijven, en omdat het gewoon leuk is. Onder andere MMA, mountainbiken, klimmen, boulderen en zwemmen zijn hier voorbeelden van. Bewegen geeft mij zowel fysiek als mentaal veel voldoening en inmiddels is het zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven dat een week niet gesport voor mij bijna voelt als een week niet geleefd. Daar word ik dus niet vrolijk van.  
Veel van de hierboven beschreven punten komen in mijn ogen goed samen binnen Crossfit. De variatie, het samen sporten, focus op functionaliteit, jezelf blijven uitdagen en niet geheel onbelangrijk: plezier hebben in bewegen. Dit probeer ik als trainer/coach dan ook mee te geven aan onze “Waalfronters”.

 

Relevante opleidingen en ervaring zijn o.a.:

  • Bachelor Sport- en Bewegingseducatie / Sport- and Exercise Education
  • Post-HBO Sportpsychologie en Mentale training
  • Sportvoedingsadviseur (BGN)
  • National Strength and Conditioning Association (NSCA) Certified Personal Trainer
  • EXOS’ Tactical Training Systems
  • Stuart McGill’s Building the Ultimate Back 1+2
  • StrongFit "Principles and Philosophy of Training"