Werkgeluk, wie wil dat nou niet?

Hoe gelukkig ben jij in jouw praktijk? En hoe gelukkig zijn jouw werknemers in jouw praktijk?

Leestijd: 1 minuut

Geschreven door: Arjan Broere

We hoeven niet allemaal met een grote lach door de praktijk te huppelen, werkgeluk kan je ook ervaren terwijl je een heel drukke agenda hebt en moeilijk werk aan het doen bent.

Vaak wordt gedacht dat een paar extra vrije dagen en een bonus goed doet aan het werkgeluk, maar dat is niet altijd waar. Die extra beloning kan wennen, en misschien verdient een ander wel nog een grotere bonus. Dan is het 'geluk' wat je uit de beloning kreeg snel verdwenen. Voor veel mensen is het juist belangrijk dat ze werk doen dat iets betekent. En als fysiotherapeut is dat best tastbaar; je betekent vaak iets voor een patiënt. Maar ook vertrouwen en waardering, plezier in je werk en autonomie zijn kenmerken die werkgeluk kunnen vergroten.

Denk jij wel eens na over het werkgeluk van jouw werknemers, en over die van jezelf? Heb je het wel eens in kaart gebracht? Het kan geen kwaad eens bij jouw therapeuten te peilen hoe ze het werk ervaren. En dat mag verder gaan dan het uitvragen van werkdruk. Want ook als iemand een hoge werkdruk ervaart hoeft dat niet altijd negatief te zijn. Om het goed in kaart te brengen zijn verschillende boeken geschreven en Frankwatching heeft een artikel geschreven over dit onderwerp. In dit artikel worden de verschillende boekentips gegeven. Lees dus gerust nog even verder en heb het erover met je collega’s!

Klik hier voor het volledige artikel
Loesje: leuk werk hebben (werkgeluk) en foto van Arjan Broere