Sporten is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, ook voor de mentale gezondheid!

Leestijd: 2 minuten

Geschreven door: Alles over sport

Dat sporten gezond is, dat hoeven we hopelijk niet uit te leggen. Er zijn meer dan genoeg studies die uitwijzen dat sporten en bewegen een positief effect hebben op de gezondheid van mensen. Hierbij ligt de focus vaak op de lichamelijke gezonheidsvoordelen. Dat bewegen ook een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid van mensen is minder bekend, maar niet minder waar. Hoe zit dat precies?

Sport en bewegen is goed voor het zelfvertrouwen van mensen, en dan vooral op het (fysieke) eigenwaarde dat mensen hebben. Dat is dan weer een belangrijke factor om goed in je vel te zitten. Daarnaast kan sport en bewegen zorgen voor een positieve verandering in de gemoedstoestand en in emoties. Mensen die regelmatig sporten vertonen minder vaak symptomen van angst en depressie. Ook is je gevoel van vermoeidheid minder als je regelmatig sport en slaap je vaak beter. En ook dat heeft weer effect op je mentale gesteldheid.

Al met al dus veel positieve effecten van sporten, op de mentale gezondheid van mensen. Niet alleen bij lichamelijke klachten, maar ook bij mentale klachten kan het dus heel zinvol zijn om bewegen in te zetten. Wie ga jij komende week aan het bewegen brengen?

''Alles over sport'' heeft er een uitgebreid artikel over geschreven, dus lees er gerust nog even over verder.

Klik hier voor het volledige artikel
versterken van sport en bewegen en zelfvertrouwen - alles over sport